Έναρξη Θερινού Σχολείου για νέους Ομογενείς στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για δωδέκατη χρονιά ξεκινάει και φέτος το Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς, που οργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου από 10 Ιουλίου 2017 έως 4 Αυγούστου 2017.

Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος: 35 Ομογενείς μαθητές ηλικίας 18-24 ετών, 4 δασκάλοι (ενήλικες), 4 συνοδοί της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (ενήλικες). Στα Διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός. Οι Διδάσκοντες είναι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο Πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το Πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης. Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00 στο

Αμφιθέατρο της Σχολής, «Ν. Πολίτης» και θα περιλαμβάνει ομιλία της Θεανώς Αδαμοπούλου, Υποψήφιας Διδάκτορος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Πολιτισμικές διαδρομές στη Μεσσηνία».