Έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και την επίδοση των διορισμών των νέων κατηχητριών και κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ξεκίνησε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023,  το έργο της Κατήχησης για τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς και τα λαϊκά στελέχη της Νεότητος, ευχήθηκε τα δέοντα για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, αλλά και της νέας κατηχητικής περιόδου και στη συνέχεια τους ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας περιόδου.

Επεσήμανε προς όλους πως το έργο της Κατήχησης στη σημερινή εποχή είναι ακόμη πιο δύσκολο, αφού η Εκκλησία καλείται να συμπληρώσει το κενό που αφήνει πλέον η ελλειπής ως και ανύπαρκτη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. Επιπλέον τόνισε πως η Εκκλησία προκαλείται να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν στην κοινωνία και τα οποία δεδομένα επιχειρούν να αλλοιώσουν την έννοια της οικογένειας, με την παραδοσιακή μορφή της και να αναδείξουν νέα μοντέλα οικογένειας με αποτέλεσμα την αποδόμηση του ιερού αυτού θεσμού.

Ακολούθως, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος πατέρας Σωτήριος Τζαϊλέας παρουσίασε και ανέπτυξε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τη φετινή περίοδο.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους υπευθύνους Νεότητος ιερείς και κατηχητές και τέθηκαν προτάσεις και σκέψεις προς συζήτηση.