Έρευνα από την Εισαγγελία για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με στόχο να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.

Μάλιστα, η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει δημοσιεύματα αλλά και καταθέσεις συγγενών του 35χρονου ομογενούς που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς. Μάλιστα, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων φέρεται να προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Τι έγραψαν τα αλβανικά ΜΜΕ

Μια σειρά από καίρια ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη την Κυριακή στους Βουλιαράτες, και οδήγησε στη δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέτει το έγκυρο himara.gr, αφήνοντας αιχμές ακόμη για στημένη προβοκάτσια με στόχο να βγεί από τη μέση ο “ζωηρός” ομογενής, αλλά και να σταλούν “μηνύματα” εκφοβισμού προς την ελληνική μειονότητα. Συγκεκριμένα υποστηρίζει:

= Η πληροφορία πως το θύμα φώναξε λίγο πριν ξεψυχήσει “Ζήτω η Ελλάδα”, “Ζήτω ο Ελληνισμός”, δημοσιοποιήθηκε από αλβανικά ΜΜΕ που αρχικά υποστήριξαν πως ο Κατσίφας συνελήφθη και αμέσως μετά “άλλαξαν” τους τίτλους κάνοντας αναφορά σε “θάνατο”. Συνέλαβαν αρχικά οι αστυνομικοί τον 35χρονο ; Και εάν ναι γιατί τον εκτέλεσαν στη συνέχεια.

= Οι φωτογραφίες με το αυτοκίνητο της αστυνομίας που έφερε οπή στην αριστερή πλευρά, παρουσιάστηκε αρκετές ώρες αργότερα και ενώ οι Αλβανοί δημοσιογράφοι βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο χωριό καλύπτοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ”.

= Αν υιοθετηθούν τα λεγόμενα της αλβανικής πλευράς, πως ο Κατσίφας διαπληκτίστηκε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, παραμένει ανεξήγητο το γιατί έπρεπε για ένα μικρής σημασίας περιστατικό να επιληφθούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και όχι η αστυνομία του Αργυροκάστρου. Όπως επίσης είναι καταπληκτικό το πόσο γρήγορα εμφανίστηκαν αυτοί οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων μαζί με δύο ελικόπτερα και ένα ντροουν.

Σύμφωνα με το himara.gr το θύμα, που ήταν και Έλληνας υπήκοος, εξέφραζε ανοιχτά τις απόψεις του περί του δικαιώματος των β/Ηπειρωτών για Αυτοδιάθεση – Ένωση με το ελλαδικό κράτος, τόσο στις καθημερινές του συζητήσεις, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – γι’ αυτό αποτελούσε και τον “εύκολο” στόχο.

Το θύμα, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο, σημαιοστόλιζε το χωριό του για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Το κατέβασμα της σημαίας από Αλβανούς αστυνομικούς, στάθηκε πιθανόν η αφορμή για το σκηνικό που ακολούθησε. Οι πληροφορίες είμαι συγκεχυμένες και μονάχα ένας ανεξάρτητος πραγματογνώμονας θα μπορούσε να καταλήξει στο τι ακριβώς συνέβη και οδήγησε στο θάνατο του 35χρονου. Παράλληλα υπάρχει η πληροφορία πως αστυνομικός απείλησε με το όπλο του τον εκλιπόντα, ενώ αμφισβητείται το κατά πόσο το θύμα πυροβόλησε στοχευμένα κατά των αστυνομικών, ακόμα και το αν πυροβόλησε καν:

“Η προβοκάτσια που έλαβε χώρα στους Βουλιαράτες, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, έχει σχεδιαστεί και διαταχθεί από τα ανώτερα κλιμάκια του βαθέως κράτους. Η επίγεια δικαιοσύνη θα φτάσει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα και θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλοί ή γενίτσαροι και αν είναι” καταλήγει το himara.gr.