Ίδρυση Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι, η δημιουργία εγκαταστάσεων σταυλισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι δυνατή κατόπιν διαδημοτικής συνεργασίας, ενώ δυνατότητα σχετικής χρηματοδότησης παρέχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η συγκρότηση διαδημοτικού περιβαλλοντικού συνδέσμου, ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών προς χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη και του Δήμου Μεσσήνης Αναστάσιος Παπαγεωργίου, καθώς και υπηρεσιακοί παραγόντες των δύο Δήμων.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα όπως η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΠΕΣΔΑ για κατασκευή ΣΜΑ, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, καθώς και η σύνδεση της δυτικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας με την περιοχή της Μπούκας στο Δήμο Μεσσήνης.
Πηγή: https://kalamata.gr/