Αθανασόπουλος: «Δεν έχουμε καμία θέση σε επιτροπή συσκότισης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες  απ’ όταν αποφασίστηκε, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η συγκρότηση επιτροπής η όποια θα ενημερωνόταν για το τι προβλέπει η μελέτη του δρόμου Καλαμάτα- Μεσσήνη- Ριζόμυλος.

Όλο αυτό το διάστημα δεν πραγματοποιήθηκε καμία συνεδρίαση ούτε καν σύγκλιση της επιτροπής για τη συγκρότησή της. Καλή τη πίστει, θεωρώντας ότι τα προβλήματα της περιοχής πρέπει να μας ενώνουν, αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη επιτροπή.

Διαπιστώνουμε όμως με λύπη μας ότι η συγκεκριμένη επιτροπή χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να κρύψει τις αδυναμίες και  την ανεπάρκεια  της Δημοτικής Αρχής.  Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας η αποχώρηση από την επιτροπή συσκότισης και  νομιμοποίησης των προειλημμένων αποφάσεων και των τετελεσμένων τα οποία έχει αποδεχτεί η Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Τσώνης έχει αποδεχτεί τη χάραξη κλειστού αυτοκινητόδρομου  στα όρια του σχεδίου πόλης της Μεσσήνης και προσπαθεί με κουτοπονηριές να αποκρύψει την αλήθεια. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής γνωρίζουν τα πάντα με λεπτομέρειες ακόμα και για τα  πόσα μέτρα κόβει στον καθένα ο δρόμος.

Για τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους κρύβουν τη μελέτη του δρόμου προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο για τους ίδιους και τον κ. Δέδε.

Μαζί τα συζητούσαν και τα συναποφάσισαν, δεν χρειάζεται καμία επιτροπή για να μάθουμε αυτό που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν φανερώνει.

Είναι δική τους ευθύνη να φέρουν  άμεσα τη μελέτη του δρόμου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρκετά κράτησε το κρυφτούλι.

Καιρός να δούμε και όλοι οι υπόλοιποι τις αποφάσεις τους επί χάρτου, να τις κρίνουμε, να τις επιδοκιμάσουμε ή να τις αποδοκιμάσουμε.

Σε ό,τι μας αφορά επαναλαμβάνουμε:

  • Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον αποκλεισμό της Μεσσήνης από τη θάλασσα.
  • Δεν πρόκειται να συμβάλουμε στην καταστροφή επιχειρήσεων και στην υποβάθμιση περιουσιών συμπολιτών μας.
  • Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την υποθήκευση της ανάπτυξης μέσα από έναν ιδιότυπο χωροταξικό και συγκοινωνιακό αποκλεισμό.

Ο λόγος ανήκει πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημότες που θα κληθούν σύντομα  να κρίνουν τη συνέπεια, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και το ανυπόκριτο ενδιαφέρον όλων μας.

Γραφείο Τύπου συνδυασμού
“Δύναμη Δημιουργίας”