Αιχμές Νίκα κατά του κεντρικού Κράτους για τις αθλητικές υποδομές του δήμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αιχμές κατά του κεντρικού Κράτους από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα στην σημερινή συνέντευξη στους δημοσιογράφους για τις αθλητικές υποδομές του δήμου.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε:

«Έχω το θάρρος να λέγω «ευχαριστώ» εκ μέρους του Δήμου, όταν υπάρχει μια χρηματοδότηση και όταν υπάρχει βοήθεια και το κάνω πάντοτε. Εκείνο το οποίο δεν καταλαβαίνω, είναι όλα αυτά τα οποία διάβασα και άκουσα χθες, σχετικά με την επίσκεψή μου στην Αθήνα. Θα αποκαταστήσω, λοιπόν, την αλήθεια!

Πήγα και υπέγραψα μία προγραμματική σύμβαση, η οποία αφορά στην ανακατασκευή των WC του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.

Ο προϋπολογισμός είναι 74.000 ευρώ, εκτιμάμε ότι θα πάρουμε 50% έκπτωση και ομιλούμε για ένα έργο της τάξεως των 30.000 – 35.000 ευρώ. Για έναν ιδιώτη είναι πολλά χρήματα, αλλά για το Δημόσιο δεν είναι κάποιο σοβαρό ποσό και αυτό είναι το πρώτο ποσό, το οποίο λαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας εδώ και πολλά χρόνια, όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές. Τι άλλο περιμένουμε;

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε σε ένα μήνα από τώρα να ανέβω στην Αθήνα και να υπογράψουμε μία προγραμματική σύμβαση για την πλήρη ανακατασκευή του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου (ο Δήμος έχει κάνει τη μελέτη), προϋπολογισμού περίπου 240.000 ευρώ, από τα οποία το 30% θα καταβάλει ο Δήμος μας.

Ασφαλώς, ευχαριστούμε πολύ για αυτά τα χρήματα.

Για μία πόλη και ένα Δήμο περίπου 100.000 κατοίκων, με 105 σχολεία, με 25.000 περίπου αθλούμενους, με αθλητικές υποδομές άθλιες, του 1970 – δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα να έχει αυτό το επίπεδο των υποδομών – τα χρήματα, τα οποία δίδονται από την Κυβέρνηση είναι αυτά.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μία κουβέντα για όλα τα άλλα θέματα, για το ΝΟΚ, το οποίο είναι θέμα σχετικά πολύπλοκο, για το Μεσσηνιακό, για τον οποίο μάλλον απομακρύνεται η χρηματοδότηση γιατί υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα γραφειοκρατικής φύσεως και για το μόνιμο αίτημα της πόλης, που είναι η κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου.

Έχω καλέσει τους παράγοντες των αθλητικών σωματείων για να τους ενημερώσω σχετικά, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου».

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως «ο Δήμος Καλαμάτας τους τελευταίους μήνες έχει διαθέσει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ – να κάνετε μία σύγκριση κεντρικού Κράτους και Δήμου!

Κόστισε 400.000 ευρώ περίπου η ανακατασκευή της «Τέντας», είναι έτοιμο το γήπεδο πρώην Σφαγείων, όπου από φέτος γίνονται αγώνες και το γήπεδο στα Παλιάμπελα. Το γήπεδο των Λαιΐκων κατασκευάζεται, τα γήπεδα του Απόλλωνα, του Ασπροχώματος και της Θουρίας είναι υπό δημοπράτηση.

Ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες, οι παράγοντες των ομάδων και οι γονείς, αυτοί στηρίζουν τον αθλητισμό στην πόλη και το Δήμο της Καλαμάτας! Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε διάφορες δηλώσεις του τύπου ότι «τώρα ξεκινάει μία άλλη εποχή» και «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Χρήματα του λαού διαχειριζόμαστε όλοι».

Τέλος, ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει στην κατασκευή προπονητηρίου, ανατολικά και σε επαφή με το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, με δημοτικούς πόρους, δηλαδή με χρήματα των δημοτών του