Ακριβά Δημοτικά Τέλη σε ύδρευση στους δημότες της Κυπαρισσίας-Απανωτοί λογαριασμοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Στην οικονομική κρίση της πανδημίας σε ορισμένους δήμους της Μεσσηνίας κατάφεραν να εξορθολογίσουν τα τέλη ύδρευσης ακόμα και να τα μειώσουν όπως συνέβη στην Καλαμάτα. Το αντίθετο ωστόσο συμβαίνει στην Τριφυλία καθώς ακριβά πληρώνουν το νερό οι δημότες που υπομένουν και τις πολύ ωραίες διακοπές υδροδότησης όταν σημειώνονται εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο ένας λογαριασμός έρχεται πίσω από τον άλλον όπως καταγγέλλουν αναγνώστες μας και αποτυπώνεται από την σχετική φωτογραφία. Παρότι αφορά περίοδο κατανάλωσης 2 τριμήνων οι λογαριασμοί ήρθαν μαζί με το ταχυδρομείο, ο ένας με λήξη τέλος Ιουνίου και ο δεύτερος τέλος Ιουλίου. Το αποτέλεσμα είναι να διογκώνεται ο λογαριασμός εκθετικά.

Στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας προσπαθήσαμε να δούμε τι γίνεται και με τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ τέλη τα οποία είναι αυξημένα σε ό,τι αφορά την ύδρευση, την αποχέτευση, τον βιολογικό καθαρισμό με αποτέλεσμα η κατανάλωση ύδατος να είναι πολλές φορές μικρότερη και από τα δημοτικά τέλη ή αν θέλετε τα χαράτσια που εξακολουθούν να ισχύουν. Προφανώς το αφήγημα της δημοτικής αρχής έχει καταπέσει για την δίκαιη κατανομή βαρών σε ό,τι αφορά την ύδρευση. Κάτι που αφορά όχι μόνο τριμελής αλλά κυρίως και πολυμελείς οικογένειες.

ΙΩΑΝ. ΜΠ