Αλέξης Χαρίτσης: Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης στη χθεσινοβραδινή εμφάνισή του στο KONTRA, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την κρισιμότητα και τον ιστορικό χαρακτήρα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκλογική αναμέτρηση της οποίας την κρισιμότητα και τον ιστορικό χαρακτήρα έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που ενδεχομένως θα ξεπερνά ακόμη και τις δικές μας προσδοκίες. Θεωρώ ότι το δίλημμα των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενη κάλπη. Οι πολίτες πλέον ψηφίζουν για το μέλλον τους, για το μέλλον των παιδιών τους, για το αν θέλουν να συνεχιστεί η πορεία εξόδου από την κρίση και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας ή αν θα γυρίσουμε στα παλιά, σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας οδήγησαν το 2010 σε αυτήν την πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης κρίση» είπε ο υποψήφιος βουλευτής απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν από τους δημοσιογράφους του KONTRA, Μάκη Κουρή και Γιώργο Σιαδήμα.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε παράλληλα την προσπάθεια που γίνεται τόσο στο εθνικό όσο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να συγκλίνουν οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις ως ανάχωμα απέναντι στην νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά επέλαση.

Παράλληλα και ερωτηθείς για τις πολιτικές που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Το 2019 η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το 2015. Βρισκόμαστε πλέον εκτός μνημονίων και η οικονομία επί εννιά συνεχόμενα τρίμηνα βρίσκεται σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θεωρώ ότι τιμήσαμε την εντολή του ελληνικού λαού, τιμήσαμε την ιστορία και τα προτάγματα της Αριστεράς, γι’ αυτό ο προοδευτικός κόσμος αναγνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον βασικό πόλο της προοδευτικής παράταξης» είπε καταλήγοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μακροβιότερη της τελευταίας δεκαετίας. «Είναι η κυβέρνηση της πολιτικής σταθερότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη πλέον θέση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, μία θέση την οποία κατάφερε να κατακτήσει χάρη στον σκληρό διπλωματικό αγώνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα ως ο βασικός παράγοντας σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή. Αυτή η κυβέρνηση πήρε μια σειρά από διπλωματικές πρωτοβουλίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιούργησε τριμερείς συνεργασίες, δημιούργησε την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο και έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ξαναέβαλε την Ελλάδα στον χάρτη, διεθνώς, ως μια δύναμη ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ως μια δύναμη η οποία επιλύει αντί να διαιωνίζει προβλήματα», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.