Αναβαθμίζεται το κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πρόταση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για υποβολή προτάσεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» των Κέντρων Υγείας Άστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης, Τροπαίων, Αρεόπολης, Γυθείου, Νεάπολης, Γαργαλιάνων, Λυγουριού και του Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιανίου, συζητήθηκε στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη (08/08) στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

Το έργο προυπ. 380.000€ αφορά την ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του Κέντρου Υγειας Γαργαλιάνων.

Σκοπός της αναδιαρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός χώρου φιλικού για τα ΑΜΕΑ, με τη δημιουργία προσβάσεων για αναπηρικά αμαξίδια, WC ΑΜΕΑ κλπ. καθώς κα η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χρήστες.

«Κάνουμε προσπάθεια να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε και το τελευταίο ευρώ για τις μονάδες υγείας της Πελοποννήσου. Οι μονάδες υγείας, πρέπει να έχουν την Περιφέρεια ως φορέα, για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε όλα τα θέματα που προκύπτουν. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε, να έχουμε γιατρούς και οδηγούς ασθενοφόρων. Εμμένουμε και ζητάμε να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγηση του θέματος η Αντιπεριφερειάρχης κα.Ντίνα Νικολάκου.