Ανακοινώθηκαν από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα οι εντεταλμένοι σύμβουλοι τουρισμού, αθλητισμού και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τρεις εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, στους τομείς του τουρισμού, του αθλητισμού καθώς και για την οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ανακοίνωσε τη Δευτέρα στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Πρόσθεσε δε, ότι θα υπάρξει εκ μέρους του ανακοίνωση και άλλων εντεταλμένων συμβούλων στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνοΣυγκεκριμένα, στον τομέα του τουρισμού εντεταλμένη σύμβουλος ορίστηκε από τον περιφερειάρχη η Μεσσήνια Αννα Καλογεροπούλου, η οποία -όπως είπε ο Π. Νίκας- έχει προηγούμενη μακρά εμπειρία στα εν λόγω θέματα. Στις αρμοδιότητές της εμπίπτουν, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση της επιτροπής τουρισμού και προβολής της Περιφέρειας, όπως και η συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

“Πλέον στις εκθέσεις αυτές θα περιοριστεί η συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων, θα μεταβαίνουν οι επιχειρηματίες του χώρου που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια -και μόνο αν κριθεί απολύτως απαραίτητο θα εγκρίνεται η μετάβαση και κάποιου περιφερειακού συμβούλου” σημείωσε ο περιφερειάρχης χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα στάθηκε στη συνεργασία με τους δήμους, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία γραφείων τουρισμού σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στον τομέα του αθλητισμού, ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος ο Αργείος Γιάννης Μαντζούνης, ο οποίος θα επωμιστεί την προσπάθεια για την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και την αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Περιφέρειας -“δεν πάμε καλά, μόνο ο Αστέρας μας εκπροσωπεί στις μεγάλες κατηγορίες” δήλωσε ο Π. Νίκας-, ενώ θα είναι υπεύθυνος επίσης και για τις αθλητικές υποδομές εισηγούμενος ανακατασκευές ή και κατασκευή νέων όπου κριθεί ότι απαιτείται.

Τέλος, η σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου ορίστηκε από τον περιφερειάρχη εντεταλμένη για την οργάνωση των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η εν λόγω σύμβουλος θα έχει την ευθύνη της συνεργασίας με τους κατά τόπους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και με την πανελλαδική επιτροπή των εκδηλώσεων.

Τόσο ο Γ. Μαντζούνης, όσο και η Μ. Σπυριδάκου σε σύντομες δηλώσεις τους δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να επιτύχουν στο έργο που τους ανατέθηκε από τον περιφερειάρχη.