Αναστέλλεται η απόφαση για το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Χώρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου, συνάντηση στο γραφείο του Ανώτερου Γενική Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Κουτεντάκη, στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο, το μέλος του τοπικού συμβουλίου της Χώρας κ. Χρήστο Σβάρνα και το σύμβουλο του Δημάρχου κ. Ιωάννη Γεώργιζα. Της συνάντησης προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Χρήστο Μεγάλου.

Ο γενικός διευθυντής, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό διευθυντή κ. Σταυρόπουλο, παρουσίασε στοιχεία προσπαθώντας να τεκμηριώσει την αρχική απόφαση της τράπεζας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός της πίεσης που υφίσταται η τράπεζα λόγω της εθελουσίας εξόδου και των υποχρεώσεων που έχει για μείωση των υποκαταστημάτων της σε όλη τη Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέδωσε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και μετέφερε αποφασιστικά τη στάση της κοινωνίας της Χώρας και ολόκληρης της περιοχής παρουσιάζοντας αναλυτικά την κατάσταση και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος ανέφερε τον τρόπο που το υποκατάστημα επιδρά στη δραστηριότητα της περιοχής, τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοίκων και τη σημασία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Η συζήτηση διεξάχθηκε τελικώς σε πλαίσιο κατανόησης και αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το υποκατάστημα της τράπεζας στη Χώρα. Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί σοβαρές δυσκολίες στην Τράπεζα η οποία ωστόσο κατανόησε τις δυσκολίες που θα προκαλούνταν στην αντίθετη περίπτωση.

Συμφωνήθηκε επίσης να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος με την τοπική κοινωνία ώστε η λειτουργία του υποκαταστήματος να είναι προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.