Ανησυχία Νίκα για τα γηρασμένα αεροπλάνα Τ-2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Υποδιοικητή της 120 ΠΕΑ και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του σχετικά με το αεροπορικό ατύχημα που συνέβη χθες, ένα οδυνηρό γεγονός, το οποίο ευτυχώς δε στοίχισε τη ζωή στους αεροπόρους μας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε ότι «τα παιδιά μας δεν είναι δυνατόν να εκπαιδεύονται με αεροπλάνα 40 και 50 ετών. Πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός του αεροπορικού στόλου, ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού. Η Καλαμάτα είναι η πόλη, η οποία φιλοξενεί τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και την εκπαίδευση των Ικάρων μας, είναι δίπλα στα παιδιά μας, νοιαζόμαστε για τις ζωές τους και για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή τους».
Ο Δήμαρχος συνεχάρη την Πολεμική Αεροπορία και επαίνεσε ιδιαίτερα τα στελέχη της, διότι κρατούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα γηρασμένα αεροπλάνα Τ-2 και ζήτησε να δώσει η Κυβέρνηση απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα της αντικατάστασης των υπαρχόντων αεριωθουμένων εκπαιδευτικών με σύγχρονα αεροσκάφη και σε βάρος ακόμα και – θεωρητικά – ανελαστικών δαπανών.