“Ανοιχτός Δήμος” για τα άτομα με αναπηρίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
dav

Η ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην καθημερινή ζωή, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την υγεία και τον αθλητισμό, αναδείχθηκε στη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη της παράταξής του «Ανοιχτός Δήμος-Eνεργοί Πολίτες» είχαν στα γραφεία του συλλόγου των ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Στην συζήτηση παρευρέθηκαν οι σύλλογοι, ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας (πρόεδρος Δημ. Σπυρόπουλος), Γονέων, κηδεμόνων κι φίλων ΕΕΕΕΚ Μεσσηνίας (πρόεδρος Αθηνά Σπανού), Διαβητικών «Γλυκειά Μεσσηνία» (πρόεδρος Αθανασία Καρούνου) καθώς και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελ/σου (Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Πελ/σου)με πρόεδρο τον Νίκο Καραλή.
Ο Ανοιχτός Δήμος πιστεύει ότι τα ΑμεΑ πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην καθημερινή ζωή, στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την υγεία και τον αθλητισμό. Σε όλους αυτούς τους τομείς μπορεί να παρέμβει δραστικά ο δήμος εξασφαλίζοντας:
Καθολική πρόσβαση των ΑμεΑ και των εμποδιζομένων ατόμων σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια. Κατασκευάζοντας προσβάσιμα πεζοδρόμια, ανεμπόδιστες διαδρομές με αμαξίδιο μέσα στην πόλη. Αυξάνοντας τις θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ. Ενθαρρύνοντας την συμμετοχή των ΑμεΑ σε προγράμματα αθλητισμού για τα ΑμεΑ που διοργανώνει η γενική γραμματεία αθλητισμού. Επιδιώκοντας την συμμετοχή των ΑμεΑ στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δήμου. Καλύπτοντας υγειονομικά τα ΑμεΑ με ειδικά προγράμματα μέσω δημοτικών ιατρείων. Εξασφαλίζοντας ένα μεγαλύτερο χώρο συνάθροισης των συλλόγων ΑμεΑ της πόλης μας.