«Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»: Επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μοναδικό σκοπό μας την ουσιαστική ανάπτυξη  της τοπικής αγοράς της Καλαμάτας, η παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά της πόλης μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος  κ. Μανώλης Μάκαρης με πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν  παραγωγούς και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Αναλυτικότερα αναφέρθηκε από τους παραγωγούς η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης στην αγορά, το αίτημα από πολλούς να τοποθετηθεί ένα στέγαστρο στον υπαίθριο χώρο ανάλογης αισθητικής και λειτουργικό για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Τονίσθηκε ακόμη η ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου, η επέκταση των λαϊκών αγορών στις συνοικίες με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών δεδομένης της επέκτασης, προς τα νότια, της πόλης.

Για το θέμα μείωσης της τιμής των μισθωμάτων αναφέραμε πως θα εξετασθεί λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και τα μισθώματα θα πρέπει να είναι 100% ανταποδοτικά δηλαδή τα εισπραττόμενα έσοδα να επενδύονται εξ ολοκλήρου στην αγορά και όχι εκτός από αυτήν όπως κάνει η απελθούσα δημοτική αρχή.

Τέλος επισημάνθηκε ακόμη μια φορά η μεγάλη συμβολή της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας στην ανάπτυξη της πόλης με δεδομένο ότι αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο που συνδέει την παραγωγή με την κατανάλωση ενώ κοινή ήταν η διαπίστωσή μας για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που πωλούνται στη Λαϊκή Αγορά τα οποία και διαφημίζουν έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους  παραγωγούς και καταστηματάρχες της Μεσσηνίας.

Δεσμευθήκαμε να είμαστε σε επαφή για την συζήτηση και λύση των προβλημάτων τους.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»