Αρπαχτές….. χωρίς στρατηγική στον τουρισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το μεγάλο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων που λειτουργούν ως απώλεια για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο και Νότια Ελλάδα με τις αστικές μισθώσεις και τα άμεσα προβλήματα, θίγει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου-Κυθήρων καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη τουριστική πολιτική ακόμα και σήμερα

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με την αδυναμία ελέγχου από την πολιτεία ή την ανοχή ίσως, παριστάνουν τους ξενοδόχους χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις και πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την πραγματική φιλοξενία και την ουσιαστική τουριστική προβολή της πατρίδος μας.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα και η αδυναμία προσφοράς σωστής και ασφαλούς φιλοξενίας αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για όλους εμάς τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα αλλά και για τον κλάδο μας γενικότερα.

Οι ιδιοκτήτες των βραχυχρόνιων αστικών μισθώσεων,«χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους», όπως τα νόμιμα καταλύματα παριστάνουν τους ξενοδόχους.

Οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι: O κλάδος μας ,αλλά και η τοπική κοινωνία δέχεται πλήγματα καθημερινά και τα αποτελέσματα τους έχουν αρχίσει και φαίνονται. Η παρέμβαση της πολιτείας πρέπει να είναι άμεση. Η αφαίμαξη των μικρών καταλυμάτων από την πολιτεία και η ασυδοσία των βραχυχρόνιων μισθώσεων οδηγεί στην παρανομία πολλά νόμιμα καταλύματα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Για μια ακόμα φορά κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου, λένε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ