Βαριά χαράτσια στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
“Φέρτε κουβάδες με νερό, το μέλλον έχει πολύ ξηρασία” είχε προφητεύσει διάσημος Κυπαρίσσιος ποιητής Μιχάλης Κατσαρός αλλά ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι η γενέτειρά του όχι μόνο θα διψούσε αλλά θα φορτωνόταν μέχρι τους φουσκωμένους λογαριασμούς της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης Τριφυλίας!
Αρκετοί αναγνώστες διαπιστώνουν ότι στους λογαριασμούς το 2018 εισήλθε με χαράτσια καθώς οι δημότες εκτός από τα τέλη 
Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας έχουν γίνει αφορμή διαμαρτυριών κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας. Ιδίως σε αρκετά κοινοτικά διαμερίσματα με κλειστές οικίες οι χρεώσεις εκτοξεύονται έχοντας ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ισόποσα με το οικιακό τιμολόγιο, ενώ οι τουριστικές μονάδες επωμίζονται μαζί με το νέο φόρο διανυκτέρευσης και τα αυξημένα ποσά καταβολής για την ΔΕΥΑΤ.
ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Βαριά χαράτσια σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες έχει κληθεί να καταβάλει η Δημοτικό ενότητα Κυπαρισσίας η οποία εκτός από τα τέλη για ύδρευση και αποχέτευση, ήρθε το χαράτσι με το Ειδικό τέλος του 80% που ανεβάζει το συνολικό ποσό, το οποίο όσο αυξάνεται η χρέωση τόσο αυξάνεται και το ειδικό τέλος! Το «Ειδικό Τέλος 80%» εμφανίστηκε στα τιμολόγια των ΔΕΥΑ με τον νόμο 1069/80, όταν άρχισε η μετατροπή των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης σε επιχειρήσεις.
Η περιοχή όμως της Κυπαρισσία καταβάλει το περίφημο πολιτιστικό τέλος που αγγίζει τα 5 ευρώ, τα τέλη για το υδρόμετρο, το βαρύ χαράτσι για τον Βιολογικό καθαρισμό το οποίο σε ένα λογαριασμό των 50 ευρώ φτάνει τα 20 ευρώ επιπλέον, μαζί βέβαια με την περίφημη στρογγυλοποίηση. Έτσι ένας λογαριασμός με 40 ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση για παράδειγμα μαζί με τα τέλη φτάνει τα 80 ευρώ! Με άλλα λόγια η αύξηση είναι πάνω από 20% τουλάχισρον  παρά το γεγονός ότι τα τέλη υποτίθεται ότι παραμένουν σε ίδια επίπεδα σε εποχές οικονομικής κρίσης…
Έλεος…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ