Βραβείο Bravo για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βράβευση για την πρωτοβουλία με τίτλο «Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καλαμάτας» παρέλαβε ο Δήμαρχος, σε τελετή που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018. Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται ανάμεσα στους διακριθέντες Οργανισμούς, στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO 2018 Sustainability Awards. H διάκριση του Δήμου Καλαμάτας αφορά στον Πυλώνα Bravo Environment και αναφέρεται στην πρωτοβουλία κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων, η οποία αναδείχθηκε κατά την τελετή βράβευσης, στο πλαίσιο της 9ης ετήσιας εκδήλωσης του Θεσμού Bravo.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Καλαμάτας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 87 υποψηφιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 ενεργών πολιτών και 130 κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.
Ο Θεσμός BRAVO, που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το QualityNet Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που προωθούν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία των Πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο BRAVO αποτελούν τους «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», μίας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον. Με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Posted by Messinianews.gr on Thursday, 13 December 2018

 

ΠΙΚΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ VIDEO

Πέραν αυτού, ο Δήμαρχος εξέφρασε πικρία διότι προβλήθηκε «ένα video, όπου παρουσιάζονταν ως έργα του ΕΣΠΑ, έργα τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έργα τα οποία πληρώνει ο Καλαματιανός λαός, γιατί υπάρχει δάνειο για τα συγκεκριμένα έργα, όπως είναι η ανακατασκευή του χώρου στα «Oυζάκια».

Αυτό προβάλλεται ως έργο ΕΣΠΑ και είναι μία παραχάραξη της πραγματικότητας. Όπως και ο νέος ποδηλατόδρομος, είναι ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Καλό είναι, λοιπόν, να είμαστε προσεκτικοί και να προβάλουμε τα έργα τα οποία κάνει ο καθένας, γιατί θα μας ζητήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτά τα οποία φτιάχνουμε. Πέρα από τα χαρτιά, θα στείλουμε φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα έργα, όπως είναι οι αναπλάσεις που κάνουμε στην Ηρώων, στην Αύρας, τα γήπεδα, τα «Ουζάκια» και ο ποδηλατόδρομος».

Ο Δήμαρχος έκλεισε επισημαίνοντας τα εξής: «Δεχόμαστε αυστηρές κριτικές για έργα, αλλά – βλέπετε – έρχονται και επιβραβεύουν τις προσπάθειες, οι οποίες γίνονται για την ελκυστικότητα της πόλης».