Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ»: Συμβουλευτική – Εκπαιδευτική Συνάντηση Γονέων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα Συμβουλευτική – Εκπαιδευτική Συνάντηση Γονέων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ» για τη νέα σχολική περίοδο 2021 – 2022. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται με στόχο την εκπαίδευση και καθοδήγηση των Γονέων σε ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο γονεϊκής συμπεριφοράς.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η σημασία της συναισθηματικής επικοινωνίας στην Οικογένεια, ενώ αναλύθηκαν οι παράγοντες που αποδυναμώνουν την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποκατασταθεί αυτή η επικοινωνία, αλλά και τεχνικές λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας και στάσεις των γονέων που βοηθούν στο να τους καταστήσουν “καλούς ακροατές” ώστε να προσεγγίζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Μεσσηνίας και Ομιλήτριες την κυρία Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη – κοινωνική ανθρωπολόγο και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου και την κυρία Μελίνα Λάππα – Κοινωνιολόγο και επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης, τις οποίες ευχαριστεί θερμά η κα Μαίρη Ασημάκου – Σουμή για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣ. ΑΣΗΜΑΚΟΥ».