Γιορτάστηκε το ΟΧΙ στην Κυπαρισσία με ομοψυχία και μεγάλη παρέλαση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με εθνική υπερηφάνεια κορυφώθηκαν οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις για το ΟΧΙ στην πρωτεύουσα της Τριφυλίας παρουσία εκατοντάδων πολιτών που γέμισαν το κέντρο της πόλης.

Το πρωί της Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη δοξολογία εντός του ναού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Παναγιώτα Τζαβέλλα, καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας και σύμβουλο Κοινότητας Κυπαρισσίας.Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές των ηρώων της Επανάστασης 1821 Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή, έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Χρυσόστομο μετά του ιερού κλήρου, προσκλητήριο πεσόντων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940 – 1941) και κατάθεση στεφανιών. 

Στις 11.30 π.μ. στην οδό 25ης Μαρτίου ξεκίνησε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών από τα 3 Δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, καθώς και των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων της πόλής.

Μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία της πόλεως ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης, παρόντος του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη και αρχών της πόλης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ