ΓΣΕΒΕΕ: Ερχονται άλλα 18.700 «λουκέτα» στην αγορά-Θα χαθούν 34.000 θέσεις εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την οικονομία να βρίσκεται σε καθεστώς αβεβαιότητας, την υπερφορολόγηση και την κατανάλωση να μειώνεται οι συνθήκες επιβίωσης για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Τέσσερις στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν στο επόμενο εξάμηνο και να χαθούν 34.000 θέσεις συνολικής απασχόλησης ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2016 – Ιανουάριος 2017 διέκοψαν τη λειτουργία τους 18.410 επιχειρήσεις.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΒΕ για την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος, που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ενδεικτική της εικόνας στην αγορά. Μείωση τζίρου, απαγορευτική πρόσβαση στη ρευστότητα, υπερφορολόγηση και μεγάλη αύξηση των χρεών των επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία αλλά και προμηθευτές είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά, η εικόνα της οποίας δεν φαίνεται αναστρέψιμη προς το παρόν. Οπως επισημάνθηκε, η αβεβαιότητα της συγκυρίας ως προς τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης επιτείνει τους φόβους και τους κινδύνους, οι οποίοι καθίστανται μεγαλύτεροι για τις ευάλωτες μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.