Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα για τα έργα στη Μεσσηνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, επισήμανε τα εξής:

“Ο υπουργός Υποδομών, εκτελώντας προφανώς το κομματικό του καθήκον στην Πυλία και την Τριφυλία, εσκεμμένα “εξαφάνισε” το έργο της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη περιοχή, για ευνόητους λόγους. Ευτυχώς, οι πολίτες γνωρίζουν. Ετσι:

– Η 9η εθνική οδός (τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι) κατασκευάζεται από την Περιφέρεια.

– Για την παράκαμψη της Γιάλοβας, η Περιφέρεια συνέταξε την οριστική μελέτη με προϋπολογισμό 286.000 ευρώ, το τεχνικό δελτίο κλπ και αγωνίστηκε για την ένταξη του έργου σε συνεργασία με τον προηγούμενο υπουργό Υποδομων Κ. Καραμανλή.

– Τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαραθόπολης κατασκευάζονται από την Περιφέρεια.

– Η ανάπλαση στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιάνων υλοποιείται από την Περιφέρεια, η θεμελίωση των τειχών του Κάστρου Κυπαρισσίας και η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια.

– Η ενταξη της πλατείας των Φιλιατρών στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έγινε από την Περιφέρεια.

– Αθλητικά έργα στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία εκτελούνται από την Περιφέρεια.

– Αρδευτικά έργα στους Γαργαλιάνους και ο εκσυγχρονισμός των γεωτρήσεων στα Φιλιατρά εκτελέστηκαν από την Περιφέρεια.

– Η βελτίωση του δρόμου προς Πύλο, η βελτίωση της 9ης επαρχιακής οδού προς Κορώνη, υλοποιούνται από την Περιφερεια.

– Το Κέντρο Υγείας των Γαργαλιάνων αναβαθμίστηκε από την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί (και έχει την αρμοδιότητα) για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Τσακώνα (υπόσχεση εδώ και 2 χρόνια), την κατασκευή των αρδευτικών καναλιών στο -εκκενούμενο για λόγους ασφαλείας- Φιλιατρινό φράγμα (υπόσχεση εδώ και 4 χρόνια), την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Μεθώνη (υπόσχεση εδώ και 4 χρόνια), την κατασκευή του Μιναγιώτικου φράγματος (υπόσχεση εδώ και 3 χρόνια). Για αυτά χρειαζόμαστε ενημέρωση και χρονοδιαγράμματα”.