Δήμος Καλαμάτας: Προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οδηγίες για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της  νέας σχολικής περιόδου, δόθηκαν από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει ο Δήμος.

Τονίζεται ότι η προετοιμασία αφορά και σε θέματα που σχετίζονται με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, σε μία περίοδο όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα διαρκώς αλλάζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων αντισηπτικών κι άλλων αναλώσιμων υλικών και ειδών καθαρισμού, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας για τον καθαρισμό των σχολείων, μέσω της διαδικασίας και της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς επίσης και να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί οι εργασίες συντήρησης κι αναβάθμισης σε σχολικές μονάδες του Δήμου.

Ο Δήμος Καλαμάτας, βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ΚΕΔΕ όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις όπως αυτές θα διαμορφωθούν, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις που συνδέονται με την υγειονομική κρίση.