Δήμος Καλαμάτας: Τηλεδιάσκεψη Θ. Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Major Cities of Europe»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, παρουσία συνεργατών του, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Major Cities of Europe» Giorgio Prister, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαΐου.

Το δίκτυο Major Cities of Europe (MCE) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί, ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και οργανισμών σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών. Στο δίκτυο του MCE, περιλαμβάνονται 60 πόλεις που ενδιαφέρονται να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ενώ ο αριθμός των συνεργαζόμενων φορέων, πανεπιστημίων, ινστιτούτων, επιστημόνων, αυτοδιοικητικών κ.ά πλησιάζει τους 400.

Ενδεικτικά μέλη του δικτύου είναι οι Δήμοι: Αμβούργο, Δουβλίνο, Όσλο, Βαρκελώνη, Βοστώνη, Μπέρμινχαμ, Βερολίνο, Τεργέστη, Ουψάλα, Ρώμη, Ζυρίχη, Γενεύη, Τρίκαλα, Γένοβα, Αϊντχόβεν, Λειψία, Λιβόρνο, Πράτο, κ.ά.

Σημαντική προτεραιότητα του Δήμου, είναι η ένταξη της Καλαμάτας σε ευρωπαϊκά δίκτυα πόλεων με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη και εισαγωγή καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών και πρακτικών «smart cities» έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός και εκσυγχρονισμός της πόλης σε πολλά επίπεδα.