Δήμος Μεσσήνης: Αθανασόπουλος και Τσέλιου σε αγιασμούς σχολείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε αγιασμούς σχολείων του Δήμου, μετέβη σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα.

Η προσέλευση όλων έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ στους αγιασμούς στον εξωτερικό χώρο των σχολείων συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τάξη, δεδομένου ότι στο επίκεντρο της σημερινής πρώτης μέρας, βρίσκεται η ενημέρωση για τα μέτρα κάτω από τα οποία θα λειτουργήσουν οι σχολικές δομές και την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, τόσο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο όπου βρέθηκε όσο και στα δύο λύκεια της πόλης ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, τόνισε πως είναι ευθύνη όλων να θωρακίσουν τα μεγάλα αγαθά της υγείας και της παιδείας με τρόπο ώστε να μην αντιστρατεύονται το ένα το άλλο. Στόχος είναι αφενός η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και αφετέρου η ευθύνη του καθενός να προστατεύει και να προστατεύεται. Έχοντας αυτά ως γνώμονα, η χρονιά ξεκινάει με επιπλέον βοηθητικό προσωπικό (καθαριστριών ΙΔΟΧ), τις απαιτούμενες μάσκες που απέστειλε η ΚΕΔΕ και διανεμήθηκαν σε όλα τα σχολεία και τα παγούρια που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε, ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, συμπαραστάτης και αρωγός σε ότι χρειαστούν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «πρωτάκια» που φέτος ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι της μάθησης, λέγοντας ότι χρειάζονται ενθάρρυνση και φροντίδα για να εγκλιματιστούν, ενώ ευχήθηκε υπομονή, επιμονή και σύνεση στους τελειόφοιτους του λυκείου που θα βάλουν στόχο μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία.