Δήμος Μεσσήνης: Βράβευση πρωτευσάντων πανελλαδικών 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε πέντε μαθητές του Δήμου Μεσσήνης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, δόθηκαν σήμερα έπαινοι από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

«Είναι τιμή μας να έχουμε μαθητές οι οποίοι κοπιάζουν και πετυχαίνουν αποτελέσματα και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους επιβραβεύσουμε. Τους ευχόμαστε πάντα να έχουν στόχους και να τους κατακτούν προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, βραβεύοντας τους μαθητές. Τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ενώ συνεχάρη και γονείς και εκπαιδευτικούς για τη στήριξη των μαθητών στην προσπάθεια που κατέβαλαν.

Η απονομή έγινε σήμερα, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι έχουν καθιερωθεί ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου οι έπαινοι δόθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης με σκοπό να καθιερωθεί η απονομή την ημέρα εορτασμού των οικουμενικών δασκάλων. Φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, οι έπαινοι δόθηκαν στο Δημαρχείο.

Κάθε ένας που πρώτευσε στην αντίστοιχη Ομάδα Προσανατολισμού (Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής, Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), επιβραβεύεται με το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το οποίο δίδεται κάθε χρόνο στους φοιτητές μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Οι νέοι φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:

– Μαρία Καραγεώργη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

– Φίλιππος Μουρίκης μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης από την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής (ισοβαθμία μορίων).

– Μάριο Πρίφτι μαθητής του Λυκείου Πεταλιδίου από την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής (ισοβαθμία μορίων).

– Γεώργιος Ντυμένος μαθητής του Λυκείου Αριστομένους από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (παρέλαβε τον έπαινο ο πατέρας του Θανάσης Ντυμμένος).

– Κωνσταντίνα Οικονόμου μαθήτρια του Λυκείου Ανδρούσας από την Ομάδα  Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας