Δήμος Μεσσήνης: Εντατικοποίηση των ελέγχων – Καθημερινά τεστ από 4 έως 8 Οκτωβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καθημερινά θα γίνονται από την προσεχή Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 έλεγχοι γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests), στην κεντρική πλατεία του Δήμου Μεσσήνης.

Σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος είχε συνεργασία με τον συντονιστή δράσεων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, του αντιδημάρχου Μπάμπη Μακρή και του ειδικού συμβούλου σε θέματα υγείας ιατρού Γιώργου Πετράκου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα δεδομένα από την πορεία του κορωνοϊού στη Μεσσηνία και ειδικότερα στον Δήμο μας καθώς και τον σχεδιασμό που επιβάλλεται να ακολουθηθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι πολίτες.

Ο Δήμαρχος τόνισε την άριστη συνεργασία και ανταπόκριση του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα του κ. Βλαχοδημητρόπουλου σε όποιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων και αιτήθηκε την πραγματοποίηση καθημερινών rapid tests στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, για την εξυπηρέτηση των πολιτών -ενηλίκων αλλά και μαθητών σχολείων- ώστε να περιορίζεται άμεσα η διασπορά στην περίπτωση θετικού κρούσματος. Κατόπιν αυτού, αποφασίστηκε ότι την επόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα διενεργούνται καθημερινά rapid tests στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ.