Δήμος Μεσσήνης: Ετοιμότητα σχολικών μονάδων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μεσσήνης, είναι καθ’ όλα έτοιμες, καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς ώστε να υποδεχθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τους μαθητές στις τάξεις τους. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν παρεμβάσεις και καθαρισμοί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ χθες ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πρόσληψης του βοηθητικού προσωπικού (καθαριστριών ΙΔΟΧ) για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα επισκέφθηκε σχολικές μονάδες του Δήμου προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό ετοιμότητας ενόψει της έναρξής τους τη Δευτέρα και συζήτησε με εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων για τα ακολουθούμενα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Ακολούθως, η αντιδήμαρχος σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή έχει ρίξει το βάρος της στους χώρους οι οποίοι τη Δευτέρα θα υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι κάθε σχολείο θα διαθέτει επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών διαλυμάτων, απολυμαντικών, μασκών και παγουριών, ανάλογα με τη δυναμικότητά του. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ασφαλή σχολική χρονιά.