Δήμος Μεσσήνης: Τάμπλετ και κάρτες δικτύου για μαθητές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Μεσσήνης θα συμβάλει στην επίλυση μικροπροβλημάτων που αντιμετωπίζουν
μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην ηλεκτρονική τους επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα σε επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τους διευθυντές των 6 Γυμνασίων και των 4 Λυκείων του Δήμου ενημερώθηκε για την πορεία της ηλεκτρονικής διδασκαλίας των μαθητών. Πληροφορήθηκε ότι έχει ξεκινήσει η σύγχρονη εκπαίδευση για τους μαθητές Λυκείου και σταδιακά αυτή την εβδομάδα ξεκινά η σύγχρονη διδασκαλία για τους μαθητές των Γυμνασίων. Όπως διαπιστώθηκε από τις  προετοιμασίες όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει αδυναμία σύνδεσης στο ίντερνετ για ορισμένους μαθητές είτε γιατί δεν έχουν ηλεκτρονικές συσκευές είτε γιατί δεν έχουν την
απαιτούμενη ταχύτητα σύνδεσης. Ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε τα αιτήματα των διευθυντών και η Δημοτική Αρχή θα προβεί άμεσα με δημοτική δαπάνη, στην αγορά φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (τάμπλετ) και καρτών δικτύου για σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστεί ένα ακόμα εμπόδιο στην ηλεκτρονική διδασκαλία των
μαθητών. Η Δημοτική Αρχή στέκεται έμπρακτα αρωγός σε κάθε οικογένεια που αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σε κάθε μαθητή ώστε να έχουν όλοι ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.