Δήμος Μεσσήνης: Υπογραφή σύμβασης ασφαλτοστρώσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εργασίες ασφαλτόστρωσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε καθορισμένους αγροτικούς δρόμους του Δήμου Μεσσήνης με στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων των αγροτικών περιοχών.

Σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, υπεγράφη στο δημαρχείο η σύμβαση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Μεσσήνης» μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Τζικάκης Ευστάθιος ΕΔΕ».

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 1.510.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και ανήκει στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση στους εξής αγροτικούς δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων: Εύας σε μήκος 1.200 μ., Αετοφωλιάς-Διοδίων σε μήκος 1.300 μ., Μηλίτσας σε μήκος 1.800 μ., Χατζή σε μήκος 1.600 μ., Μαγγανιακού σε μήκος 1.700 μ., Μαυροματίου-Μοσχοχωρίου σε μήκος 450 μ. και Βαλύρας σε μήκος 968 μ.

«Συνεχίζουμε, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί, να προωθούμε έργα που συμβάλλουν στην ασφαλή και εύκολη μετακίνηση των κατοίκων προς τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα προετοιμάζουμε μελέτες και έργα που ενισχύουν την αγροτική οικονομία και δίνουν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα» επισήμανε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.