Δήμος Οιχαλίας: Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Δήμαρχος Οιχαλίας καλωσόρισε στο Δημαρχείο Μελιγαλά την Δευτέρα 1/3/2021 τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη κ.Αναστασόπουλο και των θεματικών ομολόγων του κ.Τσουκαλά, κ.Καπέλιο, κ.Καλογεροπούλου και δημοτικών παραγόντων. Παρουσία και του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου υπέγραψαν την σύμβαση για ένα μεγάλο έργο στο Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού ,την προγραμματική σύμβαση για την πλατεία Σκάλας προϋπολογισμού 245.000 €, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κοινότητα Πολίχνης.

Επίσης συζητήθηκαν το έργο της ανάπλασης από Δημοτικό Σχολειό Μελιγαλά έως την 7η Επαρχιακή οδό, έργο προϋπολογισμού ύψους 500.000 € από την περιφέρεια και την συμμετοχή του δήμου 30.000 €, την ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην κοινότητα Κάτω Μέλπειας, την σύνταξη μελέτης για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου από Μελιγαλά- Μερόπη και για τις παρεμβάσεις στην 7η  Επαρχιακή οδό προς τον Αρχαίο Ναό του Επικούριου Απόλλωνος, στους δρόμους Νέδα-Μεγαλόπολη. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί ο τελματωμένος επί 15ετια αναδασμός στο Δώριο και άμεσα θα ξεκινήσει κα στην περιοχή Μελιγαλά.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε τους παρόντες, έκανε λόγο για μια καλή συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ.Περιφερειάρχη για τις προσπάθειες που γίνονται για να λυθούν χρόνια προβλήματα.