Δήμος Πύλου-Νέστορος: Μεθώνη – Φοινικούντα τα περισσότερα προβλήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να “κτυπάει” την παραλία».

Ειδικά στην Μεθώνη, έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος, ενώ όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Σύμφωνα με τον κ. Καφαντάρη, «μόνο σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια».

Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία»

Publiée par Dimitris Kafantaris sur Samedi 29 septembre 2018