Δήμος Πύλου-Νέστορος: Τεστ covid-19 στους συλληφθέντες αλλοδαπούς και στους εμπλεκόμενους στο συμβάν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε τεστ covid-19 υποβλήθηκαν σήμερα οι 60 αλλοδαποί, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην παραλία Τσαπί του Δήμου Πύλου-Νέστορος (ανάμεσα Φοινικούντα-Κορώνη).

Ο υγειονομικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου με το Λιμεναρχείο Πύλου και από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, που έφτασε στη Μεθώνη όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι αλλοδαποί.

Σε εξέταση εκτός από τους συλληφθέντες υποβλήθηκαν το προσωπικό το Λιμεναρχείου Πύλου που είχε εμπλοκή στην σύλληψη και τη φύλαξη, καθώς και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, αλλά και όσοι συνεργάτες του απασχολήθηκαν στο εν λόγω συμβάν. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ευχαρίστησε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πύλου και της Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, καθώς και το προσωπικό του Δήμου για την αγαστή συνεργασία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες θα αποχωρήσουν από τη Μεθώνη, αύριο πρωί, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, με τη συνοδεία της Αστυνομίας για τα περαιτέρω.