Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Βασιλίτσι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινά σήμερα το διήμερο που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών “Η Φανερωμένη” στις 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλιτσίου.  

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό με αφήγηση, δρώμενα και δημοτικό τραγούδι με τίτλο “Η ζωή μας κύκλο κάνει… βοήθα με μούσα μου να βρω, τραγούδια να υφάνω”, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην αλληλένδετη σχέση του δημοτικού τραγουδιού με τον κύκλο της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Για αύριο Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας με έργα και δημιουργίες από τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ζωγραφικής, μια συνεργασία του συλλόγου με το ΚΕΚ της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο “Εκεί που η μουσική συναντά την παράδοση”.
Οι γυναίκες του χωριού και του συλλόγου θα προσφέρουν ντόπια παραδοσιακά εδέσματα, φτιαγμένα από αγνό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα, τα οποία θα συνοδεύονται από ντόπιο κρασί. Θα είναι μια βραδιά Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με την ορχήστρα του Θοδωρή Τσέρτου.

Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.