Διαμαρτυρία για την εισβολή στη Συρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Σας καλούμε όλους σε Σιωπηλή Διαμαρτυρία ενάντια στην πολεμική εισβολή στη Ροζάβα! Αυτή την Παρασκευή 18/10 ώρα 18:30 στο Παλιό Συντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας! Θα προηγηθεί συνάντηση προετοιμασίας για όσους θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμαρτυρία στο Πάρκο του ΟΣΕ στον Χώρο Πατινάζ στις 17:00.

Ως Fridays For Future Kalamata, καταδικάζουμε την επίθεση του Τουρκικού στρατού στην Δημοκρατία της Βόριο-ανατολικής Συρίας/ Ροζάβα. Εμείς, όπως άλλωστε και οι άνθρωποι της Ροζάβα που προσπαθούν να χτίσουν μια κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας των γυναικών και ειδικότερα οικολογίας, είμαστε κομμάτι του παγκόσμιου κινήματος κλιματικής δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους της Βόριο-ανατολικής Συρίας που απειλούνται από την τουρκική εισβολή, και ειδικότερα στο τοπικό Fridays For Future Rojava που μας κάλεσε να πάρουμε δράση. Με τη σειρά μας, λοιπόν, καλούμε όλους εσάς να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο.

Η Δημοκρατία της Ροζάβα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της οικοδόμησης μιας οικολογικής, δημοκρατικής και φεμινιστικής κοινωνίας, ο στόχος της οποίας είναι η οικονομική ανάπτυξη να γίνεται με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων και σε αρμονία με τη φύση. Αυτός ο οικολογικός και δημοκρατικός τρόπος ζωής αποτελεί ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της οικολογικής κρίσης, τόσο στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, όσο και στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της έλλειψης νερού και της εξασφάλισης ενέργειας.

Η τουρκική εισβολή είναι ταυτοχρόνως μια βαθιά ανθρωπιστική και οικολογική κρίση. Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον τόπο τους, λόγω των επιθέσεων και οι καταστροφές που προκαλούνται έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στα τοπικά οικολογικά συστήματα και πρόκειται να καταστήσουν τη ζωή εκεί δύσκολη έως αδύνατη για τις επόμενες γενιές.
72597708_986392515048149_6872136372988149760_n.jpgΚαλούμε, λοιπόν, όλους σας να δηλώσετε την αλληλεγγύη σας στη Ροζάβα στη διαμαρτυρία μας αυτήν την Παρασκευή, όπου θα γίνει μια διαμαρτυρία ενάντια στην υποστήριξη ή και την αδιαφορία των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων που υποστηρίζουν την εισβολή αυτή είτε με τις εξαγωγές όπλων, είτε με τις διπλωματικές τους κινήσεις, είτε μέσω της οικονομικής τους στήριξης. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην υποκύψει στις πιέσεις και απειλές της Τουρκίας και , αντιθέτως, να λάβει υπόψιν της τα ανθρώπινα και τα δημοκρατικά δικαιώματα που, όπως υποστηρίζει, δημιουργήθηκε για να προασπίζει.
Την Παρασκευή αυτή διαμαρτυρόμαστε συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση του Fridays For Future: Fridays For Peace και πιέζουμε όσους έχουν τη δύναμη να δράσουν και να σταματήσουν την αιματοχυσία, να πάψουν να αδιαφορούν και να δράσουν άμεσα.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, στη Σιωπηλή Διαμαρτυρία μας ενάντια την τουρκική εισβολή στη Ροζάβα αυτήν την Παρασκευή στις 18:30. Θα γίνει συνάντηση προετοιμασίας στο Πάρκο του ΟΣΕ στο Χώρο Πατινάζ στις 17:00. Σας περιμένουμε! ”