Διαρρήκτες χτύπησαν και λήστεψαν 78χρονη στο Ριζοχώρι Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας θόρυβος που άκουσε έξω από το σπίτι της στην κοινότητα Ριζοχώρι της Τριφυλίας μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη ήταν ο…συναγερμός για την εισβολή ληστών που τρύπωσαν από το παράθυρο χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σκάλα την οποία είχαν πάρει από ένα διπλανό σπίτι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η 78χρονη ξύπνησε απότομα φοβισμένη, αλλά οι άγνωστοι κακοποιοί -που δεν διέκρινε αν ήταν δυο ή τρεις- απέφυγαν να την χτυπήσουν και της ζήτησαν μόνο να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα είχε.

Η ηλικιωμένη αναγκάστηκε να τους παραδώσει μετρητά ύψους 1.000 ευρώ και τα οικογενειακά της κοσμήματα που είχαν γι’ αυτήν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και οι δράστες τα άρπαξαν και έφυγαν από την κεντρική είσοδο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μόλις συνήλθε από το σοκ, η 78χρονη ειδοποίησε συγγενικά της πρόσωπα και το Αστυνομικό τμήμα Τριφυλίας που ξεκίνησε αναζητήσεις, αλλά ήδη οι ληστές είχαν γίνει καπνός.

Η προανάκριση για την εξιχνίαση της ληστείας που έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα από τα αντικείμενα που άγγιξαν οι δράστες και τα σημεία που έδρασαν.

Γ.ΜΠ.