Διχασμένη η Οικονομική Επιτροπή στο δήμο Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παραφωνίες και αιχμές από πλειοψηφία και μειοψηφία ήταν το επιστέγασμα συζήτησης θέματος ημερησίας διάταξης στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, όπως καταγράφηκε κατά την τελευταία της συνεδρίαση.

Ουσιαστικά πρόκειται για την προσφυγή που κατέθεσε στην αποκεντρωμένη διοίκηση ο επικεφαλής παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Σαράντος Κουκούμης σχετικά με ένα πολύ σημαντικό έργο για το οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις. Η προσφυγή αφορούσε την κήρυξη προσωρινού ανάδοχου για το έργο «αποκατάστασης φυσικών καταστροφών στην δημοτική ενότητα Γαργαλιάνων» με έκπτωση 51%.

Ο κ. Κουκούμης στηρίχθηκε κατά τ’άλλα και στο έγγραφο τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για την χαμηλή τιμή των υλικών αλλά και τον πίνακα εκτέλεσης του έργου αποσαφηνίζοντας ότι υπάρχουν πολλές παραφωνίες. Τελικα μετά από συζήτηση και παρά τις εξηγήσεις από το προεδρείο αρνητική ψήφο έδωσαν τόσο ο Κουκούμης όσο και η Μαρία Πανουσόπουλου.

Να σημειώσουμε ότι οικονομική επιτροπή ήταν διχασμένη σχετικά με το εν λόγω έργο καθώς υπήρχαν τρεις ψήφοι υπέρ και 3 κατά από μέλη της επιτροπής, με την οριακή πλειοψηφία να κρίνεται στην ψήφο της προέδρου της επιτροπής της κ. Κωνσταντέλλου.

Φαίνεται πάντως ότι οι μισοί έχουν διαφορετική άποψη και άλλοι μισοί τελείως αντίθετη στην οικονομική επιτροπή όχι μόνο για το θέμα το λόγο έργου αλλά και για τις παραφωνίες που ακούγονται κατά καιρούς στην επιτροπή, θέμα το οποίο έχει απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Γ.ΜΠ.