Δράσεις για τη σωστή και υγιεινή διατροφή στα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σειρά συναντήσεων σχετικά με τη διατροφή πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Ιούλιο στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις της ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας,  σε συνεργασία με την εταιρεία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ στο πλαίσιο του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Συνοδευτικών Μέτρων 2022-2023 των Κοινωνικών Συμπράξεων Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας στο πλαίσιο των Πράξεων του ΤΕΒΑ με Δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, η διαιτολόγος- διατροφολόγος – συνεργάτης της Διάστασης ΑΜΚΕ κ. Σταυρούλα Ξηρογιάννη, πραγματοποίησε ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις με παιδιά  και γονείς.

Οι συναντήσεις μέσα από βιωματικές ασκήσεις και οπτικοακουστικό υλικό  περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη σωστή και υγιεινή διατροφή ώστε να μάθουν να θέτουν τις βάσεις για ένα υγιές διατροφικό μέλλον.

Σημειώνεται ότι η ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ  λειτουργούν 12  δομές ΚΔΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών», με ωφελούμενους που είναι και δικαιούχοι  του προγράμματος ΤΕΒΑ, στο οποίο δραστηριοποιείται η Διάσταση ΑΜΚΕ.