Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου, το γήπεδο στη Δυτική Παραλία, που ο Δήμος Καλαμάτας ανακατασκεύασε και εξόπλισε με πλαστικό τάπητα.
Μετα τον καθιερωμένο αγιασμός ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ευχαρίστησε τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Καλαμάτας και των Επιλέκτων για το εναρκτήριο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο νέο γήπεδο και ευχήθηκε υγεία και καλή ποδοσφαιρική πρόοδο σε όλους τους αθλούμενους.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση «διότι σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης μπορούμε να παραδίδουμε τέτοια έργα, αξιοποιώντας τα χρήματα των Καλαματιανών», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ανέφερε, ακόμη, ότι το θαυμάσιο νέο γήπεδο θα συμπληρωθεί γύρω στο φθινόπωρο με μία κερκίδα στη βόρεια πλευρά του.
Προηγήθηκε αγώνας μεταξύ της Καλαμάτας και Μεικτής Επιλέκτων των ομάδων της πόλης.