Εγκαινιάστηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός Πύλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το κτίριο του δημοτικού βρεφονηπιακό σταθμό Πύλου παρέδωσε εχθές το απόγευμα στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πύλου-Νέστορος ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται

Ο π. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή, ενώ με χαιρετισμό που έστειλε μέσω του Δημάρχου υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Βρεφονηπιακού, χαρακτηρίζοντάς το ως εμβληματικό έργο για την περιοχή.

Μετά το πέρας του Αγιασμού η Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Αντωνία Σκόκου εκφώνησε ομιλία με θέμα την Περιβαλλοντική Ψυχολογία και εν συνεχεία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου κ. Γιώργος Μπαχούμας και η Προϊσταμένη του Βρεφονηπιακού Σταθμού κ. Βασιλική Νικολούδη ξενάγησαν τους προσκεκλημένους στον χώρο και μίλησαν για την λειτουργία του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων παρουσία των Βουλευτών Μεσσηνίας κ. Μίλτου Χρυσομάλλη και κ. Περικλή Μαντά, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ελένης Αλειφέρη και του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων Πύλου-Νέστορος, των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Αθανασόπουλου.

Ακολουθούν δηλώσεις

Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης: Αυτό που υποσχέθηκα το έκανα πράξη. Παραδίδεται ένα κόσμημα για τον τόπο μας, τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πύλου του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Δουλεύουμε σκληρά και είμαι ικανοποιημένος που καταφέρνουμε να δώσουμε υποδομές ζηλευτές για κάθε Δήμο.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος: Με την μέριμνα του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος παραδίδεται ένα κτίριο που θα εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες των παιδιών όσο και αυτές των γονιών.

Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς: Η πολιτική είναι μετρήσιμο μέγεθος αναλόγως με τα έργα που αφήνεις πίσω σου. Εύχομαι μέσα από αυτό το έργο να καλλιεργηθούν φωτεινά μυαλά.

Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης: Πρέπει όλοι να συγχαρούμε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουμε ώστε να συντομεύει ο χρόνος υλοποίησης τέτοιων σημαντικών έργων.

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη: Ως εργαζόμενη μητέρα και αντιπεριφερειάρχης μπορώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο έργο σε όλες του τις διαστάσεις. Αυτή η δημοτική αρχή υλοποίησε σημαντικές υποδομές που θα μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά με ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα.