Εκδήλωση των Καλλιτεχνικών Σχολών της ΚΕ «Φάρις»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Καλλιτεχνικές Σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας συμπράττουν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, στις 19:00 & 21:00 θα πραγματοποιήσουν από κοινού εκδήλωση η Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Στις 19.00, από πλευράς Ωδείου, θα παρουσιασθούν μικρά σύνολα και οι παιδικές χορωδίες. Στις 21.00, το Ωδείο θα παρουσιάσει ένα παραμύθι από το Αφγανιστάν. Θα τραγουδήσουν το Παιδικό και το Νεανικό Μελίφωνο και θα παίξει η μικρή συμφωνική ορχήστρα.
Από πλευράς Σχολής Χορού, θα χορέψουν οι μαθήτριες της Σχολής σε χορογραφία ετοιμασμένη από τις δασκάλες τους και με τη συνοδεία των μουσικών συνοδών, που θα παίξουν μουσική επί σκηνής.
Στις 20.00, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης, που έχει τίτλο: «Με χρώματα από τα αστέρια» και στην οποία θα παρουσιασθούν έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, με θέματα από τη μελέτη των αντανακλάσεων. Επίσης, θα λειτουργήσει και δημιουργικό εργαστήρι, για να φτιάξουν τα παιδιά ευχετήρια κάρτα για τους γονείς τους. Θα προσφερθεί και εορταστικό δωράκι για το 2018, που δημιούργησαν οι μεγάλοι μαθητές με τους καθηγητές τους.
Ο Διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης επεσήμανε ότι, κατόπιν συνεννοήσεως των Διευθυντών των Σχολών και της Προέδρου της «Φάρις», προσκαλείται το κοινό να φέρει τρόφιμα (γάλα, μακαρόνια, ρύζι κ.λπ.) για τα Παιδικά Χωριά SOS.
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

«ΜΕΛΙΦΩΝΟ» ΚΑΙ «ΑΙΟΛΟΣ»

Επίσης, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 21.00, το «Μελίφωνο» συναντά το κουϊντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος», με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα θα είναι πολύ ευχάριστο και, μεταξύ άλλων, θα περιλάβει αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη» και κάλαντα από πολλές περιοχές της χώρας.

Το συνολικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» μπορείτε να δείτε εδώ