Εκδήλωση των ΚΔΑΠ για την προστασία των ακτών και της θάλασσας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης «Φάρις», στην ακρογιαλιά έναντι του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στην οδό Ναυαρίνου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

• Καθαρισμό της παραλίας και ενημέρωση για την προστασία των ακτών από τους εκπαιδευτικούς περιβαλλοντολόγους των ΚΔΑΠ.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά των ΚΔΑΠ, χωρισμένοι σε ομάδες, θα προχωρήσουν σε καθαρισμό της ακτής, προκειμένου μέσα από τη βιωματική αυτή δραστηριότητα να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί περιβαλλοντολόγοι των ΚΔΑΠ θα ενημερώσουν το κοινό για την προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσα από ποικίλες δράσεις.

Βeach party.

Μουσική, χορός, παιχνίδια και εκπλήξεις θα περιμένουν τα παιδιά των ΚΔΑΠ, στα οποία θα μοιραστούν παγωτά, ενώ θα υπάρχουν και δροσερά νεράκια για όλους. Τα παιδιά θα αποχαιρετίσουν την όμορφη χρονιά που πέρασαν στα ΚΔΑΠ, αφήνοντας ιπτάμενα φαναράκια.

Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Διάπλαση Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε., με την παροχή ενός ασθενοφόρου και δύο διασωστών και τη ναυαγοσωστική κάλυψη η εταιρεία «Aquarescue-Μιχαλιός» με δύο ναυαγοσώστες.