Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (9.1.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια πενήντα εννέα (559) άτομα, εκ των οποίων τα τριακόσια ενενήντα οκτώ (398) ήταν ημεδαποί και τα εκατόν εξήντα ένα (161) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τετρακόσια σαράντα τέσσερα (444) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) ήταν ημεδαποί και σαράντα ένα (41) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα δύο (52) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μία (1) ημεδαπή και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα .
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 5.1.2019 στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 49χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε μηχάνημα έργων ημεδαπού, που είχε γίνει την 15.3.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 32χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 24.6.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα αλλοδαπής, που είχε γίνει την 2.7.2018 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, 39χρονη και 41χρονο, γονείς του ανηλίκου, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας αυτού.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε περίπτερο ημεδαπού, που είχε γίνει την 28.12.2018 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 35χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης ημεδαπού, που είχε γίνει την 20.12.2018 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 60χρονου ημεδαπού, για απάτη.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν τριάντα επτά (137) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση Περί εκδιδομένων προσώπων, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, στην Κορινθία,
τμήμα δενδρυλλίου (κορμός) και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους αυτής -21- γραμμαρίων, στη Λακωνία και
προϊόντα παράνομου υπαίθριου εμπορίου στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.