Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στο Ταΰγετο – Συνελήφθη 59χρονος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κατασχέθηκαν -30- δενδρύλλια και περισσότερα από -2,5- κιλά κάνναβης κ.ά.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (24.9.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, σήμερα (24.9.2018) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται -30- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από -1- έως -1,5- μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία, την καλλιεργούσε ο 59χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 59χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, αλλά και στην οικία του στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -2696- γραμμαρίων, δύο (2) ζυγαριές, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.