Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με ναρκωτικά, όπλα και αρχαία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν δεκατρία άτομα, από τα οποία τα δέκα είναι μέλη της οργάνωσης

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις -150.000- ευρώ

Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο συνολικά -3.219- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -2.172,5- γραμμαρίων κ.ά.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα.

kalamata_speira1

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας από 39 έως 61 ετών, σ ε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δύο (2) εξ αυτών κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

kalamata_speira2

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρία (3) ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν χθες (12.12.2018) σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -202,4- γραμμαρίων,
τσιγαριλίκι κάνναβης,
Δεκατέσσερα (14) δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά,
πιστόλι κρότου,
είκοσι τέσσερα (24) φυσίγγια κρότου,
τρία (3) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα,
το χρηματικό ποσό των -665- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
τρία (3) οχήματα,
τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας,
δώδεκα (10) κινητά τηλέφωνα,
δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων,
είκοσι τρία (23) χάλκινα νομίσματα ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και νεότερης περιόδου,
τμήμα λίθινης πλάκας με εγχάρακτη επιγραφή νεότερης περιόδου,
ένας μεσαιωνικός χάρτης και
δύο (2) βιβλία σχετικά με την αρχαιοκαπηλία