Εξόρμηση των πεζοπόρων του ”Ευκλή” και γνωριμία με το άθλημα της τοξοβολίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” θα εξορμήσουν στον γειτονικό μας Πάρνωνα, προσκαλεσμένοι από τον φίλο του Συλλόγου τους Γεώργιο Καραγιάννη, για να τους γνωρίσει τις ομορφιές των Άνω Δολιανών, να πεζοπορήσουν στην ρεματιά του Άι – Γιάννη και να μάθουν τα μυστικά της τοξοβολίας !!

Τα Άνω Δολιανά Αρκαδίας είναι ένα ιστορικό, ορεινό, καταπράσινο, γραφικό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.050 μ., μέσα στα έλατα, τις καστανιές, τα πλατάνια και τις κερασιές, περιβάλλεται από ρεματιές και μικρούς καταρράκτες.

Η περιήγηση – πεζοπορία τους θα ξεκινήσει από την περιοχή ”Κούβλι”, θα συνεχίσουν στο Ρέμα του ΆΙ – Γιάννη άλλοτε περπατώντας σε μονοπάτι, άλλοτε σε δασικό δρόμο και άλλοτε στην ξερή κοίτη του ποταμού, όπου θα συναντήσουν τα ερείπια εγκαταλειμμένων νερόμυλων και το ”Παλιό Υδραγωγείο” που μετέφερε το νερό από νερόμυλο σε νερόμυλο τα παλιά τα χρόνια.
Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας τους, θα επισκεφθούν την ”Κοσμογονία”, τον πανέμορφο χώρο με τις καστανιές, τις καρυδιές, τις μηλιές κ.ά. δέντρα του φίλου τους Γιώργου Καραγιάννη, όπου εκεί θα γνωρίσουν το άθλημα της τοξοβολίας και θα γευτούν νοστιμότατους μεζέδες συνοδευόμενους από ρακόμελο !!!

Διαδρομή : Κυκλική, βατή, κατάλληλη για όλη την οικογένεια.
Βαθμός δυσκολίας : Α’ , κατάλληλο μονοπάτι για όλους.
Ώρες πορείας : 3:30 (+/-) μαζί με τις στάσεις.

Ραντεβού : Στις 8:00 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 7 με 8 μ.μ.
Μετακίνηση : Με λεωφορείο.

Κόστος λεωφορείου : 12 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 15 ευρώ για τα μη μέλη. (10 ευρώ φοιτητικό).

Μεσημεριανό φαγητό : Στην πλατεία στα Άνω Δολιανά, όπου προτιμά ο καθένας με ελεύθερο χρόνο.

Οδηγός : Γεώργιος Καραγιάννης.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 6974252234.