Επέκταση της δυνατότητας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών έως 30-4-2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επεκτείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020, ξεκινώντας από την 1η του ερχόμενου Οκτωβρίου, η δυνατότητα διενέργειας, με έναν εξεταστή, των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, αλλά και αυτών που επεκτείνουν τις κατηγορίες της άδειας οδήγησής τους, όπως και των ηλικιωμένων που θέλουν να ανανεώσουν την ισχύ της.

Με τη σχετική απόφαση, που υπέγραψε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, δίνεται λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν περί τα 3.000 άτομα στη Μεσσηνία, εκ των οποίων τα 1.500 είναι υποψήφιοι οδηγοί, ενώ οι  υπόλοιποι είναι ήδη οδηγοί που ανήκουν στις άλλες δύο πιο πάνω κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο, όπως τονίστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε με το σωματείο εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Μεσσηνίας, δεν είχαν διενεργηθεί εξετάσεις οδηγών και υποψηφίων οδηγών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του εξαμήνου, με συνέπεια να προκαλείται σοβαρό πρόβλημα –ιδιαίτερα για τους ανέργους που επιδιώκουν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης ως προσόν στον αγώνα τους για αναζήτηση θέσης εργασίας.

Τις πιο πάνω επισημάνσεις του σωματείου, το βάσιμο των οποίων αναγνώρισε ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Αναστασόπουλος, τις μετέφερε προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, ο οποίος και προέβη στην υπογραφή της σχετικής απόφασης, η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.