Επίσκεψη Ανοιχτού Δήμου στην Μικρομάνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 Επίσκεψη στην Μικρομάνη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη και μέλη της  δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»  με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας με τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Ανοιχτό Δήμο χρειάζεται να γίνουν τα ακόλουθα

1. Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης (δημιουργία δικτύου και σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων) στην Μικρομάνη και γενικότερα στους πρώην δήμους Άριος, Θουρίας, Αρφαρών.

2. Για την ασφάλεια των κατοίκων: Λειτουργία ενός αστυνομικού τμήματος στην Θουρία ή το Αριοχώρι και  την δημιουργία των τοπικών συμβουλίων πρόληψης της παραβατικότητας με την συμβολή της δημοτικής αστυνομίας.

 3 Για την στήριξη της παραγωγής της αγκινάρας: Συνεργασία με το τμήμα τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου μέσω ειδικών προγραμμάτων για  την ενίσχυση της παραγωγής, την  στρεμματική αύξηση,την ποιοτικότερη απόδοση αλλά και την προβολή αυτού του σημαντικού τοπικού προιόντος που αποτελεί μια αξιόλογη υπερτροφή.

4.  Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε αποδείξει ότι τα χωριά και οι συνοικίες του Δήμου Καλαμάτας έχουν σαφώς υποχρηματοδοτηθεί κατά την τελευταία δημοτική περίοδο. Δέσμευσή μας είναι η απόδοση των αναλογούντων πόρων στην τοπική κοινότητα.

5.Καθημερινότητα : Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας με επιχορήγηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Καλύτερος δημοτικός φωτισμός . Μείωση δημοτικών τελών με αύξηση της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης.