Επίσκεψη Βαρουφάκη στο Δήμαρχο Καλαμάτας (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Kαλαμάτας Παν. Νίκας.

Υποδεχόμενος τον κ. Βαρουφάκη,  του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις πολιτικές προσπάθειες, που καταβάλλει εδώ και καιρό» και προσέθεσε τα εξής: «Είναι μία προσωπικότητα, η οποία έχει παγκόσμια προβολή. Παρακολουθήσαμε όλη την πορεία του και τον αγώνα του, που έκανε και ως Υπουργός της πατρίδος μας, αλλά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του είτε διαφωνεί, δεν μπορεί να μην πει ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσωπικότητα, η οποία έχει εμβέλεια πολύ πέραν της Ελλάδος. Του ευχόμαστε, οι προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλει, να έχουν επιτυχία και απήχηση στους ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί η πορεία μας δεν μπορεί να είναι άλλη από το να έρθουμε ως ευρωπαϊκοί λαοί όλο και πιο κοντά. Έχουμε πολλά πράγματα, τα οποία μας ενώνουν».

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε την υποδοχή του «συγκινητική, όπως είναι συγκινητική και η εμπειρία του να επισκέπτεται κανείς σε αυτή τη ρημαγμένη Ελλάδα Δήμους όπως της Καλαμάτας, όπου αποδεικνύεται έμπρακτα και καθημερινά πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όταν τους δίνεται η ευκαιρία στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου είναι πιο άμεση η σχέση του πολίτη με τις Αρχές, να κάνουν θαύματα και να αποδεικνύουν ότι και οργάνωση μπορούμε να έχουμε και επιτεύγματα να είναι στο χέρι μας να πετυχαίνουμε».

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Βαρουφάκη τοπικά προϊόντα και, κατόπιν, ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε θέσεις του DiEM25 και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.