Επίσκεψη Β. Τζαμουρανη στο νοσοκομείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τη νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος”.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που ακολούθησε, ο Β. Τζαμουράνης ενημερώθηκε από τον διοικητή του Γ.Ν.Μ. Γιώργο Μπέζο σχετικά με ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπό εξέλιξη μελέτη με αντικείμενο τη δημιουργία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ακτινοθεραπευτικού κέντρου καρκινοπαθών, το οποίο θα απευθύνεται σε πληθυσμό 700.000 ατόμων, καθώς δεν υφίσταται άλλο ανάλογο κέντρο στην Πελοπόννησο.
Ο Β. Τζαμουράνης ενημερώθηκε επίσης για το χωροταξικό πρόβλημα που υφίσταται ως προς την στέγαση των κλινικών του νοσοκομείου, καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν κλινικές που συστεγάζονται λόγω έλλειψης χώρου. Μία μελέτη ήδη έχει
εκπονηθεί, με δωρεά της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, ωστόσο αυτή αφορά μόνο μία κλινική σημείωσε ο Γ. Μπέζος.
Παράλληλα, στην ίδια συνάντηση επισημάνθηκε προς τον Β. Τζαμουράνη η ανάγκη για στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο νευροχειρουργικός, αλλά και σε άλλες ειδικότητες.
Ακόμα, συζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασης του νοσοκομείου στους γύρω χώρους, προκειμένου να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν διάφορες δομές υποστήριξης, μεταξύ των οποίων και κέντρο εξυπηρέτησης συνοδών των νοσηλευόμενων.
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Β. Τζαμουράνης και τα στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” επισκέφθηκαν χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας και συγκεκριμένα τα γραφεία διοίκησης καθώς και κλινικές, όπου συνομίλησαν με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.