Επίσκεψη Μάκαρη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με σκοπό να  ενημερωθεί για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Καλαμάτας καθώς και τις δυνατότητες  ανάπτυξης .

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η συζήτηση  περιελάμβανε και  τα ακόλουθα:

  1. Την ανάγκη δημιουργίας ένας τοπικού χωρικού σχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων

1.Την ανάγκη εκπόνησης ενός κανονισμού λειτουργίας και εκμετάλλευσης του αιγιαλού και της παραλίας  μετά από διαβούλευση με τους επαγγελματίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κάτι που  ως γνωστόν αποτελεί πάγια θέση της παράταξής μας.

  1. Τη λήψη μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου που αποτελεί πληγή για την υγιή επιχειρηματικότητα και τον επικουρικό ρόλο που μπορεί να έχει σε αυτή τη προσπάθεια η δημοτική αστυνομία.
  2. Την ανακατασκευή του κτιρίου στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα με την υπαγωγή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την αξιοποίηση του από κοινού με τον Δήμο Καλαμάτας.
  3. Την προτεραιότητα βελτίωσης των υποδομών της πόλης με κύρια θέματα την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού με την διαχείριση της λυματολάσπης, τις οδικές υποδομές, την επαναλειτουργία τρένου και την αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού.
  4. Τη δημιουργία κέντρου στήριξης της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.